Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Διαβάζοντας άρθρα και πρωτοσέλιδα για την Χρυσή Αυγή

O δημοσιογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος διαβάζοντας άρθρα και πρωτοσέλιδα για την Χρυσή Αυγή κάνει  κάποιες σκέψεις θεωρώντας πως πρέπει να ειπωθούν κάποιες αλήθειες. Κι αυτό γιατί, όπως λέει, η υποκρισία δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμφιλοχωρήσει στην κοινωνική συνείδηση και την ιστορική μνήμη.. Γράφει λοιπόν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο fb:
Μετά την δικαστική απόφαση γίναμε όλοι αντιφασίστες;
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαν όλοι την ίδια άποψη περί εγκληματικής οργάνωσης και ναζιστικού μορφώματος από την αρχή αν και ήταν ξεκάθαρο.
Σήμερα ακόμα και αυτοί που τη χάιδεψαν δηλώνουν αντιφασίστες.
Η Χρυσή Αυγή ήταν στο αντισυστημικό μπλοκ;
Όχι σε καμία περίπτωση! Από το βαθύ σύστημα αναδείχθηκε εκμεταλλευόμενη το κλίμα οργής που υπήρχε για την οικονομική κρίση. Ήταν το βαθύ και σκοτεινό χέρι του συστήματος που βλέποντας να καταρρέει το τότε πολιτικό κατεστημένο την έβαλε ως ανάχωμα ώστε τα ποσοστά δυσαρέσκειας να διοχετευτούν σε ένα μαύρο κουτί που δεν θα μπορούσαν να ανατρέψουν ριζικά τις πολιτικές ισορροπίες.
Η ΧΑ ήταν με τους αγανακτισμένους;
Όχι! Το 2011 ο Μιχαλολιάκος με άρθρο του αποδοκιμάζει το κίνημα των αγανακτισμένων. Κάποιοι θέλουν να ταυτίσουν τους αγανακτισμένους για ευνόητες κομματικές σκοπιμότητες με τη ΧΑ. Απλώς θυμίζω:
«Είναι κάτι παραπάνω από "Αγανακτισμένοι": είναι απελπισμένοι! Αλλά το κίνημα τους είναι ειρηνικό, ακομμάτιστο, ενωτικό και πανεθνικό. Δεν είναι κομματικά μπλοκ. Κρατάνε ελληνικές σημαίες. Σε αυτούς οφείλουμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική»
Αντώνης Σαμαράς, Βουλή, 30/5/2011

Ήταν όλοι οι πολιτικοί του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου και τα ΜΜΕ τόσο επικριτικά απέναντι στη ΧΑ όσο εμφανίζονται σήμερα;
Όχι. Θα πρέπει να μάθουμε τα πρόσωπα της τότε συγκυβέρνησης ΝΔ-ΚΙΝΑΛ που ήταν αντίθετα στην απόφαση μετά τη δολοφονία Φύσσα να αποσταλεί ο φάκελος της ΧΑ στη δικαιοσύνη. Ποιοι έλεγαν, «είναι έγκλημα» όχι αυτό σε βάρος του Παύλου Φύσσα αλλά η αποστολή όλων των υποθέσεων της ΧΑ στη δικαιοσύνη;
Γιατί δεν προσχώρησε η πρωτοβουλία του Βενιζέλου από το 2012 για θεσμική αντιμετώπιση της ΧΑ και αποκλεισμού της από τις εκλογές;
Τα ΜΜΕ σήμερα αφιερώνουν χρόνο (τα κανάλια) και χώρο (εφημερίδες), τότε παρουσίαζαν ρεπορτάζ lifestyle και το έργο τους στους ηλικιωμένους περιοχών που τις παρουσίαζαν ως υπό κατάληψη από μετανάστες ή σιωπούσαν. Και φυσικά αποσιωπούσαν την εγκληματική δράση της ΧΑ.
Σήμερα πρωτοσέλιδα για τους ΝΑΖΙ… Βέβαια δεν ήταν το σύνολο των ΜΜΕ για να λέμε την αλήθεια.
Ο ρόλος της δικαιοσύνης ήταν θετικός;
Όχι…στο τέλος με την απόφαση έσωσε την τιμή της.
Γιατί ο Άρειος Πάγος έδωσε άδεια να κατέλθει στις εκλογές ένα Ναζιστικό μόρφωμα; Το ιστορικό και οι πράξεις των πρωταγωνιστών με μια απλή έρευνα εκθέτει όσους δεν το έπραξαν.
Τον Σεπτέμβριο του 1984 ο Μιχαλολιάκος ορίζεται από τον έγκλειστο δικτάτορα- αποδεδειγμένο εχθρό της δημοκρατίας και της χώρας- Παπαδόπουλο επικεφαλής της ΕΠΕΝ. Ο οποίος είχε, ήδη, ιδρύσει από το 1980 τη ΧΑ πρωτοστατώντας σε επεισόδια και επιθέσεις κατά αλλοδαπών. Το πρώτο εξώφυλλο του περιοδικού «Χρυσή Αυγή» βγαίνει με κυκλική σβάστικα.
Υπήρξε η δολοφονική επίθεση στον Δημήτρη Κουσουρή.
Πότε κινήθηκε η δικαιοσύνη; Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Γιατί έπρεπε να δοθεί πολιτική εντολή και να στείλει ο τότε Υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας 30 καταδικαστικές αποφάσεις από το 2003-2019! Μα η δικαιοσύνη τις είχε, αφού αυτή αποφάσισε για αυτές τις υποθέσεις. Στα πυκνά γεγονότα προσθέστε και τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου, τότε γγ της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον Ηλία Κασιδιάρη.
Η αλήθεια είναι ότι το πολιτικό-δημοσιογραφικό-δικαστικό σύστημα της χώρας δεν στάθηκε (σαφέστατα και υπήρχαν εξαιρέσεις)  στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στη ΧΑ. Όχι όλοι για τους ίδιους λόγους. Και συνεχίζουν κάποιοι την προσπάθεια χειραγώγησης της απόφασης με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν αρκετοί, θα ήταν αυτοκριτική και όχι να επιχειρούν να κάνουν ξανά τη βρώμικη δουλειά… Φίλη γι’ αυτούς η…υποκρισία, αλλά φιλτάτη για μας η αλήθεια…