Την ώρα που χθες σε όλο το διαδίκτυο ανέβαινε η είδηση για ένα κρούσμα Covid-19 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εργασίας, και μάλιστα με την απαράδεκτη έμφαση στο γεγονός ότι ο ασθενής προέρχεται από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αποκαλύπτεται για ακόμα μία φορά ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.
Στην προκειμένη περίπτωση «ο βασιλιάς», το υπουργείο Εργασίας,.. έχει «νοσήσει» ουκ ολίγες φορές. Η πανδημία έχει «χτυπήσει» την πόρτα και της Επιθεώρησης Εργασίας στα γραφεία της οδού Αγησιλάου, αλλά έχει πλήξει με κρούσμα και τους τεχνικούς επιθεωρητές που έχουν στην ευθύνη τους τον ευαίσθητο -από την άποψη της πληθώρας- τομέα πολλών μικρών και συχνά ανεξέλεγκτων -ως προς τους όρους υγιεινής και ασφάλειας- βιοτεχνιών της Δυτικής Αττικής.
Ενας από τους βασικούς κρίκους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που υποβαθμίστηκε επί Γ. Βρούτση σε γενική διεύθυνση του υπουργείου (έχοντας επικεφαλής έναν γενικό επιθεωρητή χωρίς αρμοδιότητες, ούτε καν για την υπογραφή των αδειών των υπαλλήλων του, αλλά μόνο για τις εγκρίσεις των εκτός έδρας μετακινήσεων!), παραμένει χωρίς κεντρικό προσανατολισμό και κατευθύνσεις για ένταση ελέγχων σε χώρους εργασίας, όπως όφειλε να κάνει προκειμένου να αποφευχθεί η επέκταση των κρουσμάτων στους χώρους εργασίας.
Οχι μόνο δεν υπάρχει κεντρική εντολή προς τους επιθεωρητές για μαζικούς ελέγχους, όχι μόνο δεν έχει γίνει καμία καμπάνια, αλλά όπως φαίνεται το ΣΕΠΕ με το προσωπικό των 750 υπαλλήλων έχει μετατραπεί σε φορέα εξυπηρέτησης του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τη «λάντζα» στην εξυπηρέτηση των λογιστών.
- από ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοψίνη στην ΕφΣυν (ολόκληρο ΕΔΩ)