Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Η Καθημερινή προτείνει στην κυβέρνηση νέα καμπάνια...

Στα σόσιαλ και στα Μέσα το λένε και το γράφουν στ' αστεία: με άλλα είκοσι εκατομμύρια στα ΜΜΕ θα τον νικήσουμε τον κορωνοϊο. Σήμερα η, έτσι και αλλιώς σοβαρή, Καθημερινή, το λέει στα σοβαρά. Χρειάζεται «πρώτα απ όλα, μία καμπάνια που θα στοχεύει στους νέους, προκειμένου να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να αλλάξουν συμπεριφορά», αναφέρει. Η πρόταση, βέβαια, δεν κάνει λόγο για χρηματοδοτούμενη.. καμπάνια, αλλά πώς αλλιώς μπορεί να γίνει; Αν εννοεί μόνο με τις δωρεάν νουθεσίες από πολιτικούς, υγειονομικούς, δημοσιογράφους κ.λπ., ήδη γίνονται με έμφαση και δεν αποδίδουν. Άλλωστε, αν έχεις απέναντί σου μασίφ εγωισμούς, που δεν βλέπουν τίποτε άλλο πέρα από την προσωπική τους ικανοποίηση, ούτε μια νέα πανάκριβη καμπάνια θα αλλάξει το τοπίο. Ορισμένα παιδιά έτσι έμαθαν, έτσι βλέπουν τον κόσμο και έτσι θα λειτουργούν όσες καμπάνιες και… καμπάνες και αν ηχήσουν.
Η πρόταση της Καθημερνής γίνεται από το πρωτοσέλιδο άρθρο της στο πλαίσιο της κριτικής για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και για τον κρατικό μηχανισμό ο «οποίος εμφανώς έχει ολιγωρήσει» στον τομέα του ελέγχου των πλοίων. Το άρθρο επισημαίνει την ανάγκη πρωτοβουλιών «από την κυβέρνηση πριν είναι αργά». Το σύντομο κείμενο της «Κ» ακολουθεί:
«Ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι υπαρκτός. Χρειάζονται πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης πριν είναι αργά. Πρώτα απ' όλα, μία καμπάνια που θα στοχεύει στους νέους, προκειμένου να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να αλλάξουν συμπεριφορά. Ταυτόχρονα απαιτούνται συνεχείς έλεγχοι στα κλαμπ σε τουριστικούς προορισμούς, που ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή απλώς να κλείσουν. Αυστηροί έλεγχοι και μέτρα χρειάζονται και στην ακτοπλοΐα. Η διαφορά ανάμεσα στις συνθήκες που επικρατούν στα αεροδρόμια και στις συνθήκες σε λιμάνια και πλοία είναι τεράστια. Ο κρατικός μηχανισμός έχει σαφώς ολιγωρήσει σε αυτόν τον τομέα».
Στην πρόταση της Καθημερινής δεν αναφέρονται και άλλοι χώροι συνωστισμού, πέρα από κλαμπ και πλοία, που είναι το ίδιο επικίνδυνοι, αλλά τους αγνοεί, τους προσπερνά. Φανταζόμαστε όχι επειδή το κύριο άρθρο της είναι λίγων λέξεων και δεν χωράνε περισσότερες επισημάνσεις...

από το μπλογκ του Ηarddog