«Ακόμη και εμένα να με πρότεινε ο Μητσοτάκης, εγώ δεν θα με ψήφιζα, αν δεν μου ζητούσε συγγνώμη». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους
δεν παρέστη στην ψηφοφορία, αλλά αποκαλύπτοντας και ποιες δύο
γυναίκες είχε προτείνει ο ίδιος για το ύπατο αξίωμα.Ο
Κώστας Ζουράρις αποκάλυψε..
ότι είχε προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε την αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη είτε την πρώην Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου. Αναλυτικά η δήλωση Ζουράρι:
ότι είχε προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε την αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη είτε την πρώην Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου. Αναλυτικά η δήλωση Ζουράρι:
Απουσίασα από την ψηφοφορία εκλογής για την Πρόεδρο ή Προεδρίνα της Δημοκρατίας επειδή:
Πρώτον): Είχα ήδη προτείνει στην Βουλή, να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο ηγεμονίδες του καθ’ ημάς πολιτισμού: τις, αρχαιολόγον Αγγελική Κοτταρίδη, διασημοτάτην διεθνώς περί την μεγαλεξανδρινή-ελληνιστική οικουμένη και Βούλα Πατουλίδου, την Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν χαρισαμένην. Το είχα υποδείξει αυτό και στα 2015, αλλά τότε, ως κυβερνών έπρεπε να μην αποστώ της κυβερνώσης πλειοψηφίας μου. Σήμερα, ών αντιπολίτευσις, δεν συντρέχει ο αυτός λόγος. Και επομένως, είχα τώρα την άνεση να εμμείνω στην προτίμησή μου. Δια της απουσίας.
Δεύτερον): Την εκλεγείσα στο αξίωμα, προέβαλε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ορθώς, κατ’εμέ, ο Σύριζα συνωμολόγησε για την καθ’όλα ευθύδικον δικαστίνα. Εγώ όμως δεν μπορούσα να πράξω το αυτό, όχι λοιπόν εξ’αιτίας πολιτικής αντιγνωμίας αλλά για λόγον δεινότερον αυτής: ο Μητσοτάκης, φευ, βλαστήμησε βαρειά εναντίον μου, εξύβρισε την όλη πολιτική και πνευματική μου σταδιοδρομία, και ουδόλως, μέχρι σήμερα, χλανίσκιον έστω μετανοίας ενεδύσατο. Ο υβρίστατος κατά του προσώπου μου Μητσοτάκης, ως προβλέψιμος αμετανόητος, κατασχημονεί. Και, μαψιλόγος ανενδοίαστος, αρνείται να μου πει το ήμαρτον.
Εισέτι…
Συνελόντι ειπείν δε, για να γίνω ενδιαστρόφως εντελέστερος: ακόμη και εμένα να με πρότεινε ο Μητσοτάκης, εγώ δεν θα με ψήφιζα, αν δεν μου ζητούσε συγγνώμη. Τόσο, διότι τόσο. Τόσο, «Κ’ειν’η συνείδησις μου ήσυχη για το αψήφιστο της εκλογής».