Πολλές και ποικίλες είναι οι κριτικές για την τελευταία διαφήμιση του Jumbo για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι διαφημίσεις του Jumbo, όπως γράφει ο Harddog (ΕΔΩ), ξαφνικά βάρυναν: από τη Στανίση νονά, τον Ψωμιάδη Ζορό και τον Γαϊτάνο με το καμένο μαλλί από κερί της Ανάστασης, πέρασε σε μια διαφήμιση «βαριά» με τον ναυτικό-πατέρα τού ποντοπόρου να συνομιλεί με την σύζυγό του και..
το μικρό γιο του...
Ανάμεσα στις κριτικές ξεχωρίσαμε και αυτή της δημοσιογράφου Μαρίας Δεδούση που, στην προσωπική της σελίδα στο fb, επικρίνει την διαφήμιση του Jumbo με τον ναυτικό-πατέρα:
το μικρό γιο του...
Ανάμεσα στις κριτικές ξεχωρίσαμε και αυτή της δημοσιογράφου Μαρίας Δεδούση που, στην προσωπική της σελίδα στο fb, επικρίνει την διαφήμιση του Jumbo με τον ναυτικό-πατέρα:
«Αυτή η διαφήμιση του Jumbo με τον πατέρα που σκυλοπνίγεται και τον παίρνει η οικογένεια στο τηλετέτοιο, είναι ότι πιο άθλιο έχω δει εδώ και καιρό.
Όχι αισθητικά, που είναι και αισθητικά άθλια διότι είναι εντελώς 60ς, Ξανθόπουλος.
Είναι άθλια κυρίως για το μήνυμα που μεταφέρει:
"Εσύ μπαμπά, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ, τι μου πήρες;"
Φάε μπαμπά δέκα κιλά ενοχές στη μάπα και τράβα να τις εξαργυρώσεις σε κατανάλωση για να ρεφάρεις (κάπως).
Άλλο που σκυλοπνίγεσαι επειδή είναι η δουλειά σου, όχι, δεν με νοιάζει, εγώ θα σε φορτώνω ενοχές μόνο και μόνο επειδή μ' έκανες κι άπαξ και μ' έκανες, τη γ@μησες big time.
Δεν είναι παράλογο: Είναι ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας αυτός: Έκανες παιδιά; Θα τρως ενοχές όσο ζεις κι ακόμα παραπέρα. Και όλη σου η ζωή και οι επιλογές θα καθορίζονται απ' αυτές τις ενοχές. Δεσμώτης.
Φαε μπαμπά δέκα κιλά ενοχές στη μάπα και τρέχα να τις εξαργυρώσεις σε (υπαγορευμένες) θυσίες, κι εγώ -μείνε ήσυχος- θα συνεχίσω να σε φορτώνω ενοχές έως ότου γίνω εγώ γονιός και διαιωνίσω την ενοχικότητα.
Τι είπες μπαμπά; Δεν μ' έκανες γι αυτό;
Στα π@πάρια μου. Εμένα έτσι μου λένε και μου δείχνουν όλοι γύρω μου κι αυτό θα κάνω και πάρτο χαμπάρι ότι αφού έκανες παιδιά τελείωσες ως άνθρωπος, έγινες μια κινούμενη ενοχή.
Μια κινούμενη ενοχή πάρα πολύ βολική για όλους όσους θέλουν να σε χειρίζονται σ' αυτόν τον κόσμο.
Και είναι παρα πολλοι αυτοί και σου τροφοδοτούν την ενοχικότητα για να μην σε χάσουν απο "πελάτη".
Δεν θα κάνω άλλη ανάλυση.
Θα πω μόνο ότι αν κάνατε παιδιά για να φορτώνεστε ενοχές, τότε τα κάνατε για το λάθος λόγο.
Και τα μεγαλώνετε με το λάθος τροπο.
Χέρι-χέρι πάνε αυτα.
* Ditto για τις μαμάδες, εννοείται.»