Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Τι κρύβει η κριτική φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ προς υπουργούς

Οι τριάντα συνεντεύξεις της Κεραμέως και οι παλινωδίες του Σταϊκούρα

  Εντείνεται κατά περίπτωση η κριτική που ασκούν ακόμη και φιλικά ΜΜΕ στην κυβέρνηση για το φαινόμενο οι υπουργοί της να ξημεροβραδιάζονται στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις.
 Μετά τον «Φιλελεύθερο» και το liberal που συχνά πυκνά αρθρογράφοι με πρώτον απο όλους..
τον εκδότη Θανάση Μαυρίδη εχουν αναφερθεί στο φαινόμενο, ήρθε η σειρά του «Βήματος» και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Σήφη Πολυμίλη να επικρίνει την κυβέρνηση και συγκεριμενα την υπερέκθεση και αυτοπροβολή υπουργών στα media.
Οπως γράφει το enimerosi24, o Σ. Πολυμίλης μέτρησε 30 συνεντεύξεις που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Ο αρθρογράφος του Βήματος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Οποια τηλεοραση ή ραδιόφωνο κι αν ανοίξεις, θα πέσεις σε κάποιον υπουργό που σχολιάζει, ασκεί κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση ή στη χειρότερη περίπτωση τσακώνεται με κάποιον Συριζαίο.
Υπουργοί που είχαν θεωρηθεί η αιχμή του μεταρρυθμιστικού δόρατος μοιάζει να ασχολούνται περισσότερο με την προσωπική πολιτική τους ατζέντα παρά με τα θέματα του υπουργείου τους.
Με μια ενδεικτική περιήγηση, για παράδειγμα, στο site του υπ. Παιδείας διαπιστώνει κανείς οτι η υπουργός έχει δώσει τουλάχιστον 30 συνεντεύξεις, πέρα από δηλώσεις και παρεμβάσεις. Οσο κι αν το θεμα της Παιδείας ενδιαφέρει, ειναι προφανές οτι το μέχρι τωρα έργο δεν δικαιολογεί τέτοιο άγχος δημοσιότητας
”...
Σημειώνεται ότι τα εξ οικείων βέλη κατά της κυβέρνησης αυξάνονται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κύριο άρθρο της «Καθημερινής» του Σαββάτου που επέκρινε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και τις παλινωδίες Σταϊκούρα. «Η εντύπωση ότι η κυβέρνηση πειραματίζεται, εκσφενδονίζοντας αυτοσχεδιασμούς, δεν ωφελεί ούτε την ίδια ούτε βεβαίως το οικονομικό περιβάλλον" ανέφερε χαρακτηριστικά η "Καθημερινή" (δείτε ΕΔΩ).
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πίσω από την κριτική κατά υπουργών της κυβέρνησης δεν υπάρχει υστεροβουλία κι αυτό γιατί ακόμη και τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ θεωρούν πως δεν μπορεί να λιβανίζεις συνέχεια τους υπουργούς καθώς αυτό έχει και αντίκτυπο στις κυκλοφορίες. Κάποια διευθυντικά στελέχη θεωρούν πως «ναι μεν αγαπάμε τον Μητσοτάκη πρέπει όμως να κρατηθούν και τα προσχήματα της αντικειμενικότητας». Αλλωστε όπως ειπε και κάποιος σε μία από τις συσκέψεις «το πολύ το Κυριε ελέησον το βαριέται κι ο αναγνώστης»...