Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Λείπει ο Χρήστος Ζαμπούνης από τον γάμο του Χάρυ;

Ο Χρήστος Ζαμπούνης ως ο πλέον κατάλληλος, γράφει (στο talkofthetown) δέκα σχόλια για τον γάμο του Χάρυ.
Ετσι μαθαίνουμε ότι επί αιώνες τα μέλη της αγγλικής βασιλικής οικογένειες δεν εξεδήλωναν δημοσίως τα αισθήματά τους, εκτός και εάν επρόκειτο για σκύλους και άλογα. Σήμερα ο Χάρυ πιάνει δημόσια το χέρι της Μέγκαν...
Επίσης πληροφορούμεθα για το υψηλό κόστος του γάμου που το μεγαλύτερο μέρος των..
περίπου 30.000.000 στερλινών κατευθύνονται στα μέτρα ασφαλείας.  Ο Χρ. Ζαμπούνης γίνεται πιο σαφής αναφέροντας πως μόνον ο απενεργοποιητής των drones στοιχίζει 1.500.000 στερλίνες.
Διαβάστε αναλυτικά τα 10 σχόλια του Χρ. Ζαμπούνη για τον γάμο του Χάρυ:
  1. Η επιλογή μίας διαζευγμένης Αμερικανίδας για σύζυγο δεν αποτελεί πλέον λόγο παραιτήσεως από τα δικαιώματα στον θρόνο των Άγγλων βασιλέων και πριγκήπων, όρα την περίπτωση του Εδουάρδου και της Ουόλις Σίμπσον το 1936.
  2. Επί αιώνες τα μέλη της αγγλικής βασιλικής οικογένειες δεν εξεδήλωναν δημοσίως τα αισθήματά τους, εκτός και εάν επρόκειτο για σκύλους και άλογα. Σήμερα ο Χάρυ πιάνει δημόσια το χέρι της Μέγκαν.
  3. Η Μέγκαν δεν θα αποκτήσει ποτέ τον τίτλο της πριγκίπισσας παρ’ ότι νυμφεύεται πρίγκιπα. Εάν η βασίλισσα αποφασίσει, όπως συνέβη με τον Ουίλιαμ, να δώσει ένα δουκάτο στον Χάρυ, τότε θα λάβει τον τίτλο της δούκισσας, όπερ και συνέβη την ώρα που έγραφα αυτές τις γραμμές.
  4. Η ένταξις της χολυγουντιανής ηθοποιού στην κορυφαία βασιλική οικογένεια του πλανήτη, εκτός από προνόμια, συνοδεύεται και από υποχρεώσεις στα δεκάδες ιδρύματα και φιλανθρωπικούς οργανισμούς εις τους οποίους προΐσταται ο μέλλων σύζυγός της.
  5. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξανίστανται για το υψηλό κόστος του γάμου. Το μεγαλύτερο μέρος των περίπου 30.000.000 στερλινών κατευθύνονται στα μέτρα ασφαλείας. Για να γίνω πιο σαφής μόνον ο απενεργοποιητής των drones στοιχίζει 1.500.000 στερλίνες.
  6. Μιας και απασχολούμεθα με οικονομικά στοιχεία, τα έσοδα που αναμένονται να ενισχύσουν την βρετανική οικονομία από τον εν λόγω γάμο, προϋπολογίζονται από 600.000.000 έως 1.000.000.000 στερλίνες.
  7. Δεν είναι λίγοι επίσης εκείνοι που απορούν με την απουσία των royals, όχι μόνον της Ευρώπης, αλλά και των μελών της ίδιας της οικογένειας του Χάρυ, στις γαμήλιες εκδηλώσεις. Η απάντησις έγκειται στην σειρά διαδοχής στον θρόνο (Νο. 6) του γαμβρού, αλλά και στην ίδια την προσωπικότητά του, του ”ρέμπελου” πρίγκηπος, όπου rebel ίσον επαναστάτης.
  8. Η επανάστασις που φέρνει ο Χάρυ με την ένωσή του με την Μέγκαν, είναι πολυεπίπεδη και αφορά στην υπερπήδηση πολλών ταμπού από την διαφορά ηλικίας (σ.σ. η νύφη είναι τρία χρόνια μεγαλύτερη από τον γαμβρό) έως το αίμα (σ.σ. η νύφη είναι μιγάς).
  9. Ένας από τους ορισμούς της προόδου είναι η προσαρμογή. Προσαρμοζόμενη στο zeitgeist, στο πνεύμα της εποχής, η αγγλική βασιλική οικογένεια βάζει υποθήκη για την επιβίωσή της.
  10. Ας κλείσουμε με μία ελληνική νότα. Δεν γνωρίζω εάν η επιλογή του σεφ Νίκου Κουλούσια ήταν του παλατιού ή των μελλόνυμφων ή ακόμα του Πρίγκηπος Φιλίππου της Ελλάδος, νυν δουκός του Εδιμβούργου. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι τόσο ο Χάρυ όσο και ο πατέρας του Κάρολος, αγαπούν βαθιά την χώρα μας και το δεικνύουν εμπράκτως, όπως συνέβη προσφάτως με την επίσκεψη του πρίγκηπος της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλλης.