Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ο δημόσιος δικαστής της Ηριάννας

Πόσον χρόνο άραγε δαπάνησε ο Πάσχος Μανδραβέλης στη μελέτη της υπόθεσης πριν εκφέρει ετυμηγορία;
Πιθανώς το χειρότερο είναι ότι δεν χρειαζόταν ιδιαίτερο κόπο. Αν ο αγαπητός συνάδελφος της Καθημερινής είχε χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό του, προτού αρθρογραφήσει, θα μπορούσε να έχει πληροφορηθεί με μία κάποια άνεση το ιστορικό της υπόθεσης της Ηριάννας Β.Λ.. Θα μπορούσε να βρει με ευκολία την «πραγματολογική πλευρά» που λείπει απ’ τη δίκαιη οργή -τη «συναισθηματική πλευρά», όπως προτιμά να την αποκαλεί- η οποία έχει κυριεύσει φημισμένα ανορθολογικούς και στερημένους από κάθε κύρος ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γνωστούς καλλιτέχνες και καθηγητές..
πανεπιστήμιου που τάχθηκαν στο πλευρό της 29χρονης.
Αν για κάποιο λόγο δεν είναι λάτρης του τηλεφώνου, ο κ. Μανδραβέλης θα μπορούσε να αρχίσει αναζητώντας την υπόθεση στο Google. Με μία πρόχειρη αναζήτηση, δεν θα έβρισκε μόνο τη δική μου αφήγηση της δίκης στη σελίδα του UNFOLLOW. Θα έβρισκε και τα σχετικά ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή στο Documento, η οποία πρώτη ανέδειξε το θέμα, της Άννας Νίνη στο Vice, της Άντας Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών και της Λίνας Γιάνναρου στις γειτονικές σελίδες της Καθημερινής, ανάμεσα σε αμέτρητα ακόμα που μπόρεσαν να εξηγήσουν στο σύνολό τους ενδελεχώς την τρανταχτή περίπτωση κακοδικίας που έχει οδηγήσει την Ηριάννα Β.Λ. στη φυλακή.
(...)
Αν ο κ. Μανδραβέλης είχε παιδευτεί να μελετήσει την υπόθεση μέσα απ’ τα εκτενή ρεπορτάζ που έχουν γραφτεί -ή πιθανώς απ’ το ρεπορτάζ που θα διεξήγαγε ο ίδιος- θα είχε μία πεντακάθαρη εικόνα της συντελεσμένης κακοδικίας. Αντ’ αυτού, προτίμησε να καταπιαστεί μόνο με επιμέρους δηλώσεις αλληλέγγυων δημοσίων προσώπων, απ’ τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στον Νίκο Φίλη κι απ’ την Έλενα Ακρίτα στην Ιωάννα Καρυστιάνη, οι οποίες προφανώς και θα είναι «συναισθηματικές», χωρίς να μπαίνουν σε λεπτομέρειες.

- απόσπασμα από εκτενές άρθρο που υπογράφει ο Γιάννης - Ορέστης Παπαδημητρίου στο unfollow (ολόκληρο ΕΔΩ)