Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Γλύξμπουργκ: Κύριε Παπαχελά δεν έχω επώνυμο…

...εκτός κι αν μου δώσετε το δικό σας
Ο γνωστός τέως. Υπερασπίστηκε τον τίτλο του, επικαλέστηκε την συμφωνία της Βιέννης, σύμφωνα με την οποία ο τίτλος του είναι «βασιλεύς» κι αν ποτέ – θεός φυλάξοι! – ο λαός επαναφέρει την βασιλεία, τότε ο τίτλος του θα είναι «βασιλεύς της Ελλάδος».
Για τον Τσίπρα είπε, πως μια φορά που τον συνάντησε, του φάνηκε πολύ συμπαθής. Τον θεωρεί εργατικό άνθρωπο και πως αν δεν γίνουν εκλογές τον Αύγουστο, θα έχει χρόνο να εφαρμόσει τα σχέδια του.
Δεν ανακατεύεται με την πολιτική είπε, ούτε αυτός, ούτε ο γιος του (Νικόλαος). Είναι ένα επάγγελμα δύσκολο, που δεν το ξέρει. Πάρα ταύτα, όλες του οι αναφορές είχαν σχέση μ’ αυτό που… δεν ασχολείται. Την πολιτική.
Είναι υπέρ της απλής αναλογικής. Δεν ψήφισε ποτέ στην ζωή του, ούτε τον ενδιέφερε αυτή η… πολυτέλεια. Χαρακτήρισε τον εαυτό του εξόριστο, την εποχή που ήταν εκτός Ελλάδος κι όταν τον ρώτησαν ποιο όνομα και επώνυμο γράφει το διαβατήριό του είπε, πως του το πήραν. Παραδέχτηκε, πως η οικογένειά του είχε επώνυμο, αλλά που να ψάχνει τώρα στο βάθος της ιστορίας να το βρει. Και το ‘ριξε μάλιστα και στην πλακίτσα λέγοντας στον Παπαχελά: «Δεν έχω, εκτός αν κ. Παπαχελά, μου δώσετε το δικό σας».
Σχολίασε επίσης την αρχιτεκτονική του Προεδρικού Μεγάρου, λέγοντας, πως από τότε που έφυγε αυτός έγιναν κάποιες πολυτελείς παρεμβάσεις. Όπως η μεγάλη σκάλα που δεσπόζει στο εσωτερικό του Μεγάρου.
«Τι την θέλουν», είπε (έλα ντε. Δεν του πήρανε την άδεια). «Αν την έβλεπε ο πατέρας μου, θα γινόταν έξω φρενών».
Μια συνέντευξη, που παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Παπαχελά, δεν μας έκανε σοφότερους σε τίποτα. Άλλωστε, η ιστορία του τέως είναι γνωστή. Και καμιά συνέντευξη του, δεν μπορεί να την αλλάξει…
- από το nonews-news