Φαίνεται πως είχε ενοχληθεί αρκετά ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για τα όσα του είχε καταλογίσει η Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με τη στάση του και την (μη) αντίδρασή του σε εκπομπή του Χατζηνικολάου για τις αναφορές Πανούση (δείτε ΕΔΩ) και βρήκε αφορμή να ασκήσει κριτική (ακατανόητη για τον αναγνώστη) κατά της συνεταιριστικής εφημερίδας.
Αναδημοσιεύουμε από το σάιτ του Κώστα Βαξεβάνη κείμενο με τίτλο «Η ΕΦΣΥΝ να μην έχει προτιμήσεις στην ευαισθησία»:..
Αναδημοσιεύουμε από το σάιτ του Κώστα Βαξεβάνη κείμενο με τίτλο «Η ΕΦΣΥΝ να μην έχει προτιμήσεις στην ευαισθησία»:..
Σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Η Θέμις έχει...προτιμήσεις» γίνεται εκτεταμένη παρουσίαση ερώτησης 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για τις προτιμήσεις και την περίεργη συμπεριφορά της Θέμιδος απέναντι στον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.
Κατ αρχήν είναι θετικό που η εφημερίδα σπάει τη σιωπή των ΜΜΕ (πλην του HOT DOC) για το Βγενόπουλο και την περίεργη συμπεριφορά της Δικαιοσύνης απέναντί του. Αλλά όσα περιγράφει η ερώτηση είναι μια πραγματικότητα χρόνων για την οποία καλό θα ήταν να γράφουν οι δημοσιογράφοι πριν ρωτήσουν οι βουλευτές.
Πρέπει όμως να σημειώσουμε πως όσα αναφέρει η Ερώτηση που έγινε στη Βουλή, όπως είναι γνωστό, προέρχονται από αποκαλύψεις του HOT DOC. Και το πώς συμπεριφέρονται στο Βγενόπουλο οι Εισαγγελείς και το πώς Εισαγγελέας Εφετών με κόρη υποψήφια του Μεϊμαράκη δεν έστειλε στη Βουλή δικογραφίες που τον αφορούν. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως ο επικεφαλής των ερωτώντων βουλευτών είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται εν αντιθέσει με άλλων.
Η εφημερίδα η οποία θεώρησε καλό να αρθρογραφήσει πρόσφατα για το πώς αντέδρασε ο Κώστας Βαξεβάνης στην εκπομπή του Χατζηνικολάου όταν ο καλεσμένος Γιάννης Πανούσης έκανε αναφορές στην ΕΦΣΥΝ, φαίνεται πως έχει προτιμήσεις στην ευαισθησία. Δεν έκανε τον κόπο να αναφέρει πως όλα αυτά φτάνουν στη Βουλή μετά από αγώνα των δημοσιογράφων του HOT DOC, οι οποίοι πληρώνουν μάλιστα το κόστος των αποκαλύψεων μηνυόμενοι κατ’ επανάληψη από το Βγενόπουλο. Δηλαδή αποδεικνύει προτιμήσεις για το πού θα είναι ευαίσθητη δεοντολογικά και δημοσιογραφικά.
Καλό θα είναι ανεξάρτητα από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, η ΕΦΣΥΝ να μην μπαίνει συνεχώς στο ρόλο αυτού που έχει αναλάβει εργολαβικά να περιγράφει πώς πρέπει να είναι η δημοσιογραφία, με τα δικά της πάντα μέτρα. Η προηγούμενη εφημερίδα που το έκανε αυτό, όπως καλά θυμούνται οι αρθρογράφοι της ΕΦΣΥΝ, ήταν η Ελευθεροτυπία. Το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο να κουνάνε το δάχτυλο παίζοντας το ρόλο του δασκάλου της δημοσιογραφίας παρά να δημοσιογραφούν. Σήμερα η Ελευθεροτυπία δεν υπάρχει.
Ας αφήσουν τον καθένα να δημοσιογραφεί όπως ο ίδιος νομίζει τηρώντας τις αρχές της δεοντολογίας. Και ας τις τηρεί και η ΕΦΣΥΝ.