Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΔΟΛιες επιθέσεις

Ο έλεγχος στην εκάστοτε κυβερνητική εξουσία αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα των μέσων ενημέρωσης, αλλά και υποχρέωση. Χωρίς αυτόν, το πολίτευμα παραπαίει.
Άλλο αυτό όμως και άλλο να εξαντλείται η... «κριτική» σε μια προσωπική επίθεση κατά φορέα της εκτελεστικής εξουσίας με χαρακτηρισμούς, χωρίς στοιχεία δηλαδή.
Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί μέσα σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς βρέθηκε στο στόχαστρο δύο διαφορετικών δημοσιευμάτων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη -την Κυριακή από το «Βήμα» και τη στήλη του «Βηματοδότη» (δείτε ΕΔΩ τι έγραφαν οι zoornalistas) και χθες από τα «Νέα» και τη στήλη «Στίγμα» του Γ. Παπαχρήστου.
Καλοδεχούμενη η δημοσιογραφική κριτική θα μπορούσε να πει κανείς εισαγωγικά. Ποια υπηρεσία όμως προσφέρει η διπλή προσωπική επίθεση; «Βρίσκεται σε απόγνωση», «ούτε οι δικοί του πλέον τον λογαριάζουν», «το μέλλον του άδηλον», διαπίστωνε το «Βήμα», ενώ χθες η έτερη..
εφημερίδα του Συγκροτήματος τον χαρακτήριζε «καλαμο-ιππέα», αλλά ανέφερε και ότι σε σχέση με τον εν λόγω υπουργό αλλά και άλλους της κυβέρνησης «ποτέ τόσοι λίγοι δεν κορόιδεψαν τόσους πολλούς».
Και αφού δεν το κάνουν εκείνοι, ας μιλήσουμε εμείς για την ουσία. Σε μια στιγμή που, όπως θύμιζαν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, η κυβέρνηση συνολικά στέλνει το μήνυμα τέρμα η ανομία και όλοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Σε μια στιγμή που ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός προετοιμάζει το νομοτεχνικό υπόβαθρο για να αποκτήσει η ΕΡΤ ψηφιακή πλατφόρμα. Σε μια στιγμή που η διαμόρφωση του τηλεοπτικού χάρτη είναι προ των πυλών. Σε μια στιγμή που τα τέλη συχνοτήτων είναι στην πρώτη γραμμή διεκδικήσεων. Σε μια στιγμή που τα θαλασσοδάνεια που πήραν μέσα ενημέρωσης είναι θέμα που σύντομα θα απασχολήσει...
Όλα γίνονται ξεκάθαρα.
Ν.Παπ.