Ακυρη κρίθηκε, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, απόλυση εργαζομένου (διοικητικού υπαλλήλου) από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη το 2010.
Κύριος μάρτυρας υπεράσπισης του εργαζόμενου Διονύση Παπαδόπουλου που εξετάστηκε και κατέθεσε σε πολύωρη ακροαματική διαδικασία στο πρωτοδικείο Αθηνών, το μέλος του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ & επικεφαλής του Δικτύου Αλληλεγγύης και Παρέμβασης, Στ. Πρωτολάτης, ο οποίος αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία τους...
ακριβοπληρωμένους Νομικούς Συμβούλους της εταιρείας και το πλέγμα της αντεργατικής νομοθεσίας.
Στο χώρο των δικαστηρίων κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε ένδειξη συμπαράστασης παραβρεθηκαν, μέλη της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ αλλά και του Δικτύου Αλληλεγγύης και Παρέμβασης όπως οι Παναγιώτης Σκουτέρης, Ηλίας Αργυρόπουλος, Μαριλλένα Δουκάκη, Τάσος Αναστασιάδης, Γιάννα Σακελλαρίου, Σκουτέρης Γιώργος, Νίκος Γαβριήλ, Χρήστος Μαίδης πρόεδρος ΕΠΠΗΤ, που εδώ και τρία χρόνια στήριξαν έμπρακτα τον Διονύση Παπαδόπουλου , ο οποίος δήλωσε συγκινημένος: «Σας ευχαριστώ όλους σας από καρδίας... Το πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι ποτέ δεν ένιωσα ότι είμαι μόνος μου…».
Η με αριθ.2582/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών) η οποία αποτελεί πλέον «δεδικασμένο» ανάλογων περιπτώσεων περί ακυρότητας της καταγγελίας εργασιακής σχέσης που στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφορικά για τον Διονύση Παπαδόπουλο κρίθηκαν:
· Άκυρη η καταγγελία της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας από 5 Οκτωβρίου 2010( το πλήρες σκεπτικό υπάρχει στην ως άνω απόφαση)
· Υποχρέωση της ΑΕ ΔΟΛ σε επαναπρόσληψη του με τους ίδιους όρους εργασίας και αμοιβών πριν από τη καταγγελία σύμβασης .
· Στην καταβολή από τον Οκτώβριο 2010 έντοκα τις αμοιβές του συμπεριλαμβανομένων επιδομάτων αδείας & δώρων Χριστουγέννων –Πάσχα, με απειλή χρηματικής ποινής ύψους 80 ευρώ για κάθε ημέρα παράβασης της υποχρέωσης αυτής.
πηγή: Σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ