Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Σάλος μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό ΗΟΤ DOC


- «Ακόμη κι ο Τριανταφυλλόπουλος αγόρασε HOT DOC  για να το αντιγράψει» λέει ο Βαξεβάνης που καταγγέλλει πειρατία από τα μεγάλα «μαγαζιά» 
- Και εντολή για σύλληψη του Βαξεβάνη!..

Πάταγος με το περιοδικό ΗΟΤ DOC που σε έκτακτο τεύχος του, δημοσιοποίησε τα 2.059 ονόματα Ελλήνων καταθετών τα οποία περιλαμβάνονται στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για καταθέτες που διατηρούσαν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC  στην Ελβετία τα στοιχεία των οποίων υπέκλεψε το πρώην στέλεχος της Τράπεζας, Έρβε Φαλτσιάνι.
Ανάμεσα τους επιχειρηματίες, κοσμηματοπώλες, τραπεζικοί, βουλευτές, εκδότες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες,νοικοκυρές...
Σύσσωμη η οικογένεια Μπόμπολα και ο Λ. Λαυρεντιάδης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα ενώ ο εκδότης του περιοδικού ΗΟΤ DOC, Κώστας Βαξεβάνης κάνει λόγο για «γνωστό εκδότη» που έχει «ενεργό λογαριασμό με εκατοντάδες εκατομμύρια» φωτογραφίζοντας συγκεκριμένο πρόσωπο.
Επίσης αναφέρεται σε ένα από τα τρία πολιτικά πρόσωπα της λίστας για το οποίο όπως σημειώνει «υπάρχει σοβαρό θέμα». Στη λίστα υπάρχει (δύο φορές) και το όνομα Papandreou Nikolaos που για κάποιους παραπέμπει στον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού καθώς και..
τα ονόματα Peleki Ekaterini και Voulgaraki Aikaterini, που παραπέμπουν στη σύζυγο του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη.
Στη λίστα υπάρχει και το όνομα Sarantopoulos Konstantinoς (χωρίς άλλα στοιχεία) που για κάποιους παραπέμπει στον εργολάβο-εκδότη που φαλήρισε την Απογευματινή και χρωστάει δεδουλευμενα και αποζημιώσεις στους εργαζόμενους.
Στα ονόματα περιλαμβάνονται επίσης αυτά της σκιτσογράφου Κατερίνας Σχινά αλλά και του πρωην στελέχους του «Πήγασου», Αλέξη Σκαναβή.
Ο δημοσιογράφος-εκδότης- παραγωγός και επιχειρηματίας (όπως αυτοαποκαλείται) Γιώργος Τράγκας, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στην λίστα (στο 936) παραδέχτηκε ότι τα χρήματα αυτά τα τοποθέτησε στην Ελβετία μεταξύ του 2001 – 2002, ωστόσο ισχυρίζεται ότι οι κατάλογοι αυτοί είναι παλαιοί. Εδώ σημειώνουμε ότι στη λίστα υπάρχει και το όνομα Trangas Ioannis- publisher (στον αριθμό 1405).
Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος και στέλεχος του ομίλου Μπόμπολα, Παναγιώτης Λάμψιας -που το όνομά του είναι στη λίστα- έκανε λόγο για πλαστογραφία: «Ουδέποτε είχα ή έχω λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού ούτε φυσικά στην HSBC. Σε ότι με αφορά πρόκειται περί υπόθεσης πλαστογραφίας».
Tα ονόματα αμέσως μόλις κυκλοφόρησε το περιοδικό ΗΟΤ DOC του Κώστα Βαξεβάνη έκαναν το γύρο του διαδικτύου, με τον δημοσιογράφο να καταγγέλλει πειρατία. «Το τεύχος  δεν πρόλαβε να φτάσει στα περίπτερα και αντιγράφτηκε από πειρατές. Δεν ήταν ανώνυμα μπλογκς, αλλά μεγάλα «μαγαζιά».  Ακόμη και ο Τριανταφυλλόπουλος αγόρασε HOT DOC έστω για να το αντιγράψει. Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Με το πρόσχημα της είδησης και της αναπαραγωγής της, δεν έδωσαν κάποια στοιχεία της έρευνας (10 άνθρωποι δούλευαν γι αυτήν επί ένα μήνα) αλλά αντέγραψαν και δημοσιοποίησαν τη λίστα» γράφει χαρακτηριστικά ο Βαξεβάνης.

Την ίδια ώρα -σύμφωνα με την Αστυνομία, «κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ». Μέσω twitter  ο Κώστας Βαξεβάνης απάντησε σχετικά με το ένταλμα, λέγοντας πως «βράδυ δεν καταζητούν ούτε εγκληματίες».