Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Παζάρι για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διοίκηση του ΑΠΕ


Ποιά ονόματα ακούγονται - Σύγκρουση Κεδίκογλου με Μουρούτη για το ποιός θα έχει τον πρώτο λόγο

Της Αγγέλας Νταρζάνου

Το παζάρι της τρικομματικής κυβέρνησης περιμένει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) προκειμένου να τοποθετηθεί η νέα διοίκησή του, με βάση τους συσχετισμούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι να σπάσει στα δύο τη θέση του Προέδρου/ Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ – θέση που μέχρι σήμερα κατέχει ο Ηλίας Μάτσικας- σε θέση Προέδρου και ξεχωριστή θέση Διευθύνοντος Συμβούλου, με το επιχείρημα της μετατροπής του ΑΜΠΕ σε ΔΕΚΟ.
Η τροπολογία αναμένεται να περάσει στη Βουλή στο επόμενο διάστημα. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δημιουργεί μία παραπάνω θέση, αλλά φιλοδοξεί και να..απαλλαγεί από τον σημερινό πρόεδρο Η. Μάτσικα, χωρίς την καταβολή αποζημίωσης – αφού τυπικά καταργείται η θέση του στο οργανόγραμμα- πολύ δε περισσότερο που ο ίδιος αρνείται να παραιτηθεί παρότι η θέση του είναι πολιτική.
Στις καραμπόλες που δημιουργούνται στη μοιρασιά των ανώτατων θέσεων σε καμιά 70αριά ΔΕΚΟ, φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρεται για το ΑΠΕ, δεδομένου μάλιστα ότι έχει πάρει τον Πρόεδρο της ΕΡΤ (Ν.Τέλλη) και τον διευθυντή Ειδήσεων (Β.Θωμόπουλο).
Αντίθετα, η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί τη θέση του διευθύνοντος Συμβούλου με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Σιαφάκα, παλαιότερα αρχισυντάκτη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Η θέση του Προέδρου του Πρακτορείου θεωρείται δεδομένη, στην επιλογή της Ν.Δ. – αν και εδώ τελευταίως προκύπτει το ερώτημα εάν θα είναι επιλογής του υφυπουργού Σ. Κεδίκογλου ή του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη.
Το ΑΜΠΕ επιχορηγείται από το κράτος με 10 εκ.ευρώ το χρόνο και απασχολεί 270 εργαζόμενους εκ των οποίων 245 δημοσιογράφους. Από αυτούς οι 15 είναι ανταποκριτές στο εξωτερικό και άλλοι 15 στην επαρχία. Εκδίδει δελτία στα αγγλικά και γαλλικά και ιστοσελίδες στα κινέζικα, αλβανικά και ρώσικα.
(αναδημοσίευση από τον "Επενδυτή")