Πολλά ακούγονται τώρα τελευταία για τη Μάνια Τεγοπούλου, την Ελευθεροτυπία και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εφημερίδα. Πολλά από αυτά είναι αλήθεια ενώ κάποια άλλα θεωρούνται υπερβολές. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ανυπότακτη εκδότρια φαίνεται να είναι η μοναδική που αντιστέκεται στην κυβερνητική προπαγάνδα του μνημονίου με αποτέλεσμα πολλοί υπουργοί και παρατρεχάμενοι να είναι σαφώς ενοχλημένοι από τις αποκαλύψεις και την σκληρή κριτική που τους ασκείται από την Ελευθεροτυπία.
Την ίδια ώρα η Μάνια μοιράζει dvd με την κατάθεση του πατέρα της Κίτσου Τεγόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κoσκωτά ενώ στέλνει «μηνύματα» μέσω των παραπολιτικών της «Ε» προς τραπεζίτες και οικονομικούς παράγοντες.
Σχετικά με το σχόλιο της για τον Μιχάλη Σάλλα της Πειραιώς, όλοι κατάλαβαν ότι ο τραπεζίτης καθυστερεί την εκταμίευση της δόσης των πέντε εκατ. ευρώ του δανείου που έχει χορηγήσει στην «Ελευθεροτυπία», με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην ομαλή μισθοδοσία των εργαζομένων, πράγμα που η Μάνια δεν το θέλει σε.. καμία περίπτωση.
Τα τελευταία 24ωρα η εκδότρια ασχολήθηκε με τον νέο ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη τέως αντιεισαγγελέα και γνωστό από την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.
Χθες όλοι έσπαγαν το κεφάλι τους και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι εννοεί η Μάνια γράφοντας για τις «ερωτικές επιστολές του κυρίου Διώτη» ενώ σήμερα προκάλεσε νέους πονοκεφάλους με νέο κουίζ υψηλής δυσκολίας: «Κύριε Διώτη, κάνει κρύο τον Δεκέμβρη;»...
Σχετικά τώρα με το οικονομικό πρόβλημα της Ελευθεροτυπίας και τις όποιες δυσχέρειες σχετικά με τη μισθοδοσία θυμίζουμε ότι η εφημερίδα δανείζεται υποθηκεύοντας ακίνητα μεγάλης αξίας, για να πληρώνει κανονικά τους εργαζόμενους. Όπως άλλωστε είναι γνωστό η Ελευθεροτυπία, είναι η εφημερίδα με τα μικρότερα δάνεια για τα οποία έχει εγγράψει πολύ μεγαλύτερης αξίας εμπράγματες υποθήκες.
Υ.Γ.: Προς το παρόν, και εξ όσων γνωρίζουμε, στους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας δεν έχει γίνει περικοπή μισθού με εξαίρεση τα υψηλόβαθμα στελέχη. Και σε καμία περίπτωση βέβαια δεν υπάρχουν πλέον οι μισθοί των 50.000 και 40.000 ευρώ για διευθυντές και 30.000 για αρχισυντάκτες που ίσχυαν επί εποχής Φυντανίδη.