Σταχυολογούμε από το X-Press της LiFO
• Η πώληση του μπλογκ της Αριάννα Χάφινγκτον έναντι 315 εκατομμυρίων δολαρίων προκάλεσε την ασυνήθιστη μήνι του διευθυντή της «New York Times» (η οποία διατηρεί έναν από του κορυφαίους ιστότοπους του πλανήτη και σίγουρα την πιο ωραία και πρωτοποριακή εφαρμογή για ipad). Ο πολύς Μπιλ Κέλερ, χαρακτηρίζοντας την Αριάννα βασίλισσα του copy/paste, έγραψε: «Συνάθροιση ειδήσεων πολλές φορές σημαίνει να παίρνεις τα ρεπορτάζ και τα κείμενα που έχουν γράψει άλλοι και να τα παρουσιάζεις στην ιστοσελίδα σου, στερώντας έσοδα από τους δημιουργούς... Aν πάρεις κουτσομπολιά για διασημότητες, χαριτωμένα βίντεο με νεογέννητα γατάκια, κείμενα από απλήρωτους μπλόγκερ, ειδήσεις από άλλα μέσα ενημέρωσης και τα συνδυάσεις με αριστερίζουσες πινελιές θα έχεις εκατομμύρια επισκέπτες». Τι του απάντησε η δαιμόνια Αριάννα (με άψογη επιχειρηματολογία, τύπου Τρωκτικό); Ότι τα λέει αυτά επειδή τρώει τη σκόνη της από άποψη επισκεψιμότητας!
• Ένα πολύ ωραίο άρθρο έγραψε ο κύριος Κασιμάτης στην «Καθημερινή» εναντίον της νοσηρής κατάστασης του 9.84, από τον οποίο έφυγε πριν από δυο μήνες! Είναι σύνηθες να επιζητείς τη Βασιλεία των Ουρανών την επομένη της εξώσεώς σου από την.... Κόλαση.
• Γύρω στις 6.500 επώλησε στην Αθήνα το «Downtown» την περασμένη εβδομάδα και γύρω στις 6.000 το «People». Το γκλάμουρ έχει ζόρια.
• Κι ενώ οι κυριακάτικες κυκλοφορίες ρυμουλκούνται πια αποκλειστικά από CD και ταινίες, η «Ελευθεροτυπία» συνηθίζει στην έκτη θέση (82.000 αυτή την Κυριακή). Αν αυτό συνοδεύεται από εξορθολογισμένο κόστος και προσήλωση στο καλό δημοσιογραφικό προϊόν, δεν είναι σώνει και καλά κακό. Συνοδεύεται όμως;
• Σύντομο ανέκδοτο: «Ισχύει! Το έγραψαν τα μπλογκ!»
• Μείωση κατά 18% σημείωσαν τα διαφημιστικά έσοδα των ελληνικών μέσων κατά το δίμηνο Ιανουάριος/Φεβρουάριος, συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2010 (που, ούτως ή άλλως, ήταν μαύρο κι άραχλο). Το μόνο μέσο που αντέχει σχετικά είναι οι εφημερίδες. Κι ούτε από τους λειμώνες του ίντερνετ ήρθε ο Νυμφίος, όπως πολλές μωρές παρθένες επερίμεναν.