ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com
Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010
Ο Μαοϊστής Κυριάκος Μητσοτάκη
ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ποντίκια... Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του διαλόγου που είχε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.
ΜΟΝΟ που τον έχει κατοχυρώσει ο Τζον Στάινμπεκ στο γνωστό του μυθιστόρημα για τη μοναξιά και την απώλεια, οπότε ο βουλευτής της Ν.Δ. και ο υπουργός της κυβέρνησης έπιασαν τα ρητά: συγκεκριμένα.... του Μάο Τσε Τουνγκ. Στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο που συνεχίστηκε χθες στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Κυριάκος επέκρινε το νομοσχέδιο και απευθυνόμενος στον Σαχινίδη του είπε:
«Θέλετε περισσότερα έσοδα και το Φορολογικό σας τα φέρνει. Το θέμα όμως δεν είναι το χρώμα της γάτας, αλλά αν η γάτα πιάνει ποντίκια. Και θα φανεί αν θα πιάσετε αρουραίους ή χάμστερ».
«Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα»
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ εννοούσε ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου τελικά δεν θα θιγούν οι «μεγάλοι», αλλά οι «μικροί». Ο υφυπουργός Οικονομικών θύμισε ότι το «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα» είναι ρήση του Μεγάλου Τιμονιέρη η οποία είχε μείνει στα αζήτητα μέχρι που την έκανε μόδα ο Ντενγκ Χσιάο Πινγκ. Και του έδωσε πληρωμένη απάντηση που παραπέμπει στα πεπραγμένα της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης: «Το χρώμα του γάτου μπορεί όντως να μην έχει σημασία. Το νομοσχέδιο θα φέρει έσοδα. Αν είναι ο γάτος να πιάνει μόνο χαμστεράκια, δεν τον χρειάζομαι. Πρέπει να πιάνει και μεγάλα ποντίκια, γιατί μέχρι τώρα οι γάτες ασχολούνται μόνο με τα χαμστεράκια».
ΩΡΑΙΑ όλ΄ αυτά, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί και οι δύο «κόλλησαν» στον κινέζικο σοσιαλισμό. Το λέω επειδή θυμήθηκα δύο παροιμίες που βρίσκονται πιο κοντά στον σοσιαλισμό με ελληνικά χαρακτηριστικά. Η μία λέει ότι «γάτα που κοιμάται ποντικούς δεν πιάνει». Και η άλλη πως «όταν η γάτα πεινάει, τα γατάκια της τα βλέπει για ποντίκια». Ελπίζω η κυβέρνηση να μη σκοπεύει να κάνει πράξη τη δεύτερη.
Από τον Μικροπολιτικό (NEA)