Η Ελευθεροτυπία «περιποιείται» για τα καλά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοίδη με αφορμή «το αιματηρό φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας» στο Βύρωνα. Με τρεις σελίδες ρεπορτάζ περιγράφει τα τραγικά λάθη των αστυνομικών και τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου που οδήγησαν στο θάνατο ενός πολίτη που έτυχε να βρεθεί το σημείο της συμπλοκής των ληστών με τους «νεοσσούς και άπειρους αστυφύλακες».
Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο νεαρός εργάτης δέχτηκε 9 σφαίρες αστυνομικών στην πλάτη του οι οποίοι πιθανότατα τον εξέλαβαν ως έναν από τους κακοποιούς!
Στο τρισέλιδο υπάρχει και σχόλιο του Γ. Μαρνέλλου με τίτλο «ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ / Υπουργός ΧρυσΩΧοΐδης» όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται:
«Με το προσφιλές τελευταίως διαγγελματικό του ύφος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά τι τραγική ειρωνία, Θανάτου του Πολίτη όπως εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση στον Βύρωνα, κήρυξε τον πόλεμο και στο κοινό έγκλημα. Βάζοντας, όπως είπε, τέλος σε μια περίοδο αδράνειας και αστυνομικής απραξίας, με αποτέλεσμα την κυριαρχία της ανασφάλειας και του φόβου. «Οταν φτάνουμε στο σημείο που τα Καλάσνικοφ και τα πάσης φύσεως όπλα να κυκλοφορούν ελεύθερα, σπίτια κακοποιών να έχουν περισσότερα όπλα από στρατιωτικές μονάδες, χειροβομβίδες να σκάνε σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές, αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε κάτι εφιαλτικά πρωτόγνωρο».
Περιγράφοντας με τον παραπάνω τρόπο την κατάσταση και φθάνοντας στην υπερβολή για τους χειρότερους κακοποιούς της 30ετίας, έδωσε το στίγμα της μετωπικής με το έγκλημα. Πώς όμως; Με τους νεοσσούς αστυφύλακες του Αμαρουσίου, που τους πήραν τα πιστόλια από τις θήκες οι κακοποιοί χωρίς να καταλάβουν πώς;
Ή με τους άλλους, που γάζωσαν έναν πανικόβλητο εργαζόμενο σε μια πιεστική επιχείρηση ξεπλύματος της ντροπής του Αμαρουσίου;
Ο υπουργός ερωτήθηκε ευθέως, εάν αυτή η ολική σύγκρουση με το έγκλημα και οι συνέπειές της, που στοιχίζουν ζωές, είναι εφικτή.
Απάντησε με γενικές αναφορές, δικαιολόγησε τους αστυνομικούς στο Μαρούσι, που δεν αντέδρασαν «γιατί θα είχαμε θύματα», αλλά δεν καταδίκασε αυτούς που στέρησαν μια ζωή στον Βύρωνα, έστω κατά λάθος. Πραγματικά δύσκολες ασκήσεις επικοινωνιακής ισορροπίας.»